mandag 28. januar 2008

Tchibatti

Planen er å flytte sanctuariet med alle sjimpanser og andre aper til Tchibatti. Tchibatti ligger 4 km fra Lwiro og grenser opp til Kahuzi-Biega nasjonalpark. Så i dag tok vi med oss journalistene opp dit for å filme. Jeg hadde heller aldri vært der før og var veldig spent. Det er en helt fantastisk utsikt over Lake Kivu der oppe fra.

Vi fikk se det området som senteret eier og som skal bli det nye sanctuariet. Det er et kjempe område på 75 hektar. Nå trenger vi penger så vi kan begynne å plante skog her, vi vet ikke helt hvor mye det koster ennå, men jobber med å finne det ut… Området grenser ikke helt til parken, det er en korridor på kanskje 200m i mellom. Dette området, som er ganske så stort kan vi få kjøpt for ca 50 000kr så vi håper vi får samlet penger til dette også!
Etter at vi hadde sett området sanctuariet skal ligge på fikk vi gå litt inn i nasjonalparken. Og bare 2-3 meter innenfor fant Carmen en helt fersk sjimpanse bæsj! Og det var små stier på bakken som sikkert var sjimpanse stier. Kjempe spennende at det er ville sjimpanser så nærme lwiro og vi håper vi kan være med på å beskytte dem og deres videre eksistens ved Tchibatti.

Ingen kommentarer: